Akoestische panelen met eigen fotoprint

akoestich fotopaneel

Akoestische panelen hoeven helemaal niet saai of lelijk te zijn. Vanaf nu kan je ze bestellen met je eigen gekozen foto of ontwerp.

Ga voor een functioneel gepersonaliseerd interieur met akoestische fotopanelen.

Geen galmmm meer met unieke print

Teveel nagalm zorgt ervoor dat mensen een ruimte met veel lawaai ongezellig én zelfs onaangenaam ervaren. Zeker op de werkvloer of in ruimtes waar je mensen wilt ontvangen is dit heel vervelend.

De oplossing is een mooie afdruk van een zelfgekozen foto of artwork op akoestische panelen met fotoprint. De akoestische wandpanelen zorgen voor een prettige (werk)omgeving. Via eigen personalisatie kan je jouw wanden mooi en functioneel versieren.

Comfortabele ruimte

Werken, leven en ontvangen wordt terug aangenaam met akoestische wandpanelen in je kantoor, living of ontvangstruimte.

De geluiddempende panelen zorgen dat geluidsgolven beter worden geabsorbeerd en dat de nagalmtijd in die ruimte verkleind wordt.

Een rustig verkoopgesprek voeren, gasten in je restaurant genieten meer van hun bezoek, … kortom een stillere plek, dat wil toch iedereen.

Het klikt al een stuk rustiger.

Het voordeel van geluidsabsorberende panelen is dat je ze al van 20 x 20 cm kan verkrijgen tot maximaal 230 x 160 cm. Iedere eigen gekozen combinatie tussenin is mogelijk én dat met eigen fotoprint.

Ieder vloeroppervlak heeft zijn eigen behoeftes:

Je hebt een vloeroppervlakte vanJe hoort* het verschil al met een frame oppervlakte vanJe hoort* het verschil optimaal met een frame oppervlakte van
10 m²2 m²3 m²
20 m²4 m²7 m²
35 m²7 m²12 m²
60 m²12 m²20 m²
80 m²16 m²27 m²

*Dit is een merkbare indicatie. Om precies te voldoen aan een bepaalde nagalmtijd is het belangrijk om een geluidsmeting te laten doen door een erkend geluidsinstituut.

Uiterlijke en innerlijke perfectie.

Onze akoestische fotopanelen worden geprint op stof dat verlijmd is met akoestisch materiaal. Het geheel zit in een mooi zwart geanodiseerd aluminium frame dat in variabele formaten is te bestellen. De set wordt meteen volledig gemonteerd geleverd, je hoeft zelf niets meer in elkaar te stoppen. Handig!

Je kan het frame rechtstreeks aan de muur monteren. Maar het beste resultaat behaal je door gebruik te maken van de ophangplaat. De akoestische panelen komen zo 2 cm van de ondergrond te hangen. Zo krijg je er een luchtspouw achter.

Recyclage boven

De geluiddempende fotopanelen bestaan uit meerdere lagen. De toplaag wordt haarscherp beprint. Het heeft een open structuur zodat het geluid erdoor kan.

De tweede laag dempt de middentonen. In de derde laag heb je het akoestische materiaal. Dit is voor 90 % gemaakt van katoenvezels van mechanisch gerecycleerde spijkerbroeken. Door de lange vezelstructuur van het katoen worden de geluidsgolven optimaal geabsorbeerd.

Akoestische panelen en brandwerendheid

De akoestische vulling van deze panelen voldoet aan brandklasse B/S1/D0. Daarnaast is de toplaag gemaakt van fire retardant materiaal.

Minimaal formaat20 x 20 cm
Maximaal formaat230 x 160 cm
Materiaal frameZwart, geanodiseerd aluminium
Dikte frame3 cm
Akoestisch materiaal100 % recycleerbaar polyester toplaag met een backing van gerecycleerde spijkerbroeken
Akoestische waarde (AW)0,65
Indoor/outdoorindoor